Kosy Blog

Welkom op de Kosy blog!

Waarom investeren in studentenhuisvesting?

 

Uit een marktanalyse van de studiebureau Stadim en de studentenvastgoedbeheerder Diggit Studentlife, die De Tijd kon inkijken, heeft België tegen 2030 95.000 extra studentenkamers nodig. Eén van de voornaamste factoren is de toekomstige toevloed van internationale studenten.  België blijft, met haar hightech bedrijven, open economie en Europese topuniversiteiten, immers één van de meest aantrekkelijke landen voor studenten wereldwijd.

(Bron: De Tijd)

gekleurd-min
P2466 dronebeeld 2021.10.27[834]
nieuwe5-1
nieuwe3-3
nieuw2-2
nieuw1-1
Waarom investeren in Brussel?

 

In tegenstelling tot andere steden, is Brussel de enige echte grootstad die België rijk is.

Brussel huisvest niet alleen tal van internationale instellingen als de NAVO, het Secretariaat-Generaal van de Benelux en de Europese Unie, maar is ook een van dé congressteden in Europa. Met een voorspelde bevolkingsgroei van 28% tussen 2016 en 2060 is de bevolkingsgroei in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bovendien dubbel zo groot als die in de andere gewesten.

Daarnaast is Brussel vandaag met maar liefst 110.000 studenten ook de grootste studentenstad van België, wat meer dan dubbel zo veel studenten zijn als in Leuven (50.000 studenten). Brussel omvat vandaag 11 hogescholen en 5 universiteiten.

Tegen 2030 verwachten we eens stijging van 27% binnen het aantal studenten in België. Dit valt enerzijds te verklaren door de groei van de bevolking in de leeftijdscategorie 18-22 jaar en anderzijds door de fenomenale groei van buitenlandse studenten die in ons land komen studeren (+78%). Deze buitenlandse studenten zullen wellicht in Brussel komen studeren.

Bovendien beslist een groot deel van de studenten om al direct na het eerste kotbezoek een huurcontract te tekenen. Volgens de studie van Stadim bezoekt 40% van deze studenten zelfs maar één kot tijdens hun zoektocht.

Deze factoren maken een investering in vastgoed in de regio Brussel een verstandige en beloftevolle keuze.

(Bron: Stratbel)

Waarom investeren in KOSY Erasmus?

 

KOSY Erasmus situeert zich vlak naast de Erasmushogeschool in Brussel en maakt deel uit van het Kanaalplan in Brussel waardoor ons driedelige studentencomplex zich meteen ook in de vernieuwde zone in Brussel zal bevinden.

Maximale ontzorging mogelijk

Wij willen jou als investeerder zo veel mogelijk ontzorgen. Onze centrale exploitant ervoor dat de gebouwen correct beheerd en onderhouden worden. De studentencoach ter plaatse organiseert en coördineert het samenleven en houdt een oogje in het zeil. Je kan er ook voor kiezen om je studentenkamers en/of studio’s te laten beheren door de exploitant. Indien je hiervoor kiest, zal de exploitant het aanspreekpunt zijn voor jouw huurders en ook instaan voor de technische opvolging van jouw vastgoed.

 

Maximale controle op uw investering

Jij blijft baas over jouw investering. Je kan het volledige beheer toevertrouwen aan de exploitant, maar eveneens aan een door jou aangeduide makelaar of je kunt dit volledig zelf op jou nemen. Wij geven jou de vrijheid in het maken van deze keuzes. Jij kiest bovendien zelf de huurprijs waaraan de exploitant jouw vastgoed moet te huur aanbieden, maar evengoed plezier je er uw studerende kinderen of andere studerende familieleden tot de derde graad mee!

Fiscaal optimaal!

Bovendien is het fiscaal voordelig voor jou als investeerder, aangezien je slechts 2% registratierechten betaalt ten opzichte van de gebruikelijke 12,5% in Brussel, dankzij erfpacht! Afhankelijk van uw fiscale situatie kan hiermee ook jaarlijks de belastbaarheid van uw onroerende inkomsten gedrukt worden!