Waarom investeren in Brussel?

Inès van Fortior

Door Inès van Fortior

 

In tegenstelling tot andere steden, is Brussel de enige echte grootstad die België rijk is.

 

Brussel huisvest niet alleen tal van internationale instellingen als de NAVO, het Secretariaat-Generaal van de Benelux en de Europese Unie, maar is ook een van dé congressteden in Europa. Met een voorspelde bevolkingsgroei van 28% tussen 2016 en 2060 is de bevolkingsgroei in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bovendien dubbel zo groot als die in de andere gewesten.

 

Daarnaast is Brussel vandaag met maar liefst 110.000 studenten ook de grootste studentenstad van België, wat meer dan dubbel zo veel studenten zijn als in Leuven (50.000 studenten). Brussel omvat vandaag 11 hogescholen en 5 universiteiten.

 

Tegen 2030 verwachten we eens stijging van 27% binnen het aantal studenten in België. Dit valt enerzijds te verklaren door de groei van de bevolking in de leeftijdscategorie 18-22 jaar en anderzijds door de fenomenale groei van buitenlandse studenten die in ons land komen studeren (+78%). Deze buitenlandse studenten zullen wellicht in Brussel komen studeren.

 

Bovendien beslist een groot deel van de studenten om al direct na het eerste kotbezoek een huurcontract te tekenen. Volgens de studie van Stadim bezoekt 40% van deze studenten zelfs maar één kot tijdens hun zoektocht.

Deze factoren maken een investering in vastgoed in de regio Brussel een verstandige en beloftevolle keuze.

 

(Bron: Stratbel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *